Secretariaat N.W.C., Zuiderdiep 305, 9521 AH, Nieuw Buinen 0599-614152 secretaris@nederlandsewyandotteclub.nl
 • Bennie2.jpg
 • bokhove2.jpg
 • DSC_0010.jpg
 • dsc_0277.jpg
 • dsc_0345.jpg
 • dsc_0489.jpg
 • DSC_0962.jpg
 • DSC_0991.jpg
 • DSC_0992.jpg
 • DSC_1049.jpg
 • DSC_1107.jpg
 • hokkenbezoek-2013_00091.jpg
 • Image00053.jpg
 • molderman8.jpg
 • Rene-van-de-Meer-1.jpg
 • vier-kleuren-grote-Wyandottes.jpg

Menu NWC

nwc2

NWC

Nederlandse Wyandotte Club

Doel

De Nederlandse Wyandotte Club is een vereniging van liefhebbers die hun hobby hebben in het houden en/of fokken van het prachtige hoenderras de Wyandotte, met als doel het in stand houden of verbeteren van het ras. Al sinds 1923 ontmoeten de Wyandotte liefhebbers elkaar. De N.W.C. is momenteel een van de grootste speciaalclubs op het gebied van hoenders en dwerghoenders (krielkippen, krielen), die tal van activiteiten organiseert voor haar ongeveer 400 leden.

Jongdierendag

In de maand oktober wordt, wanneer er geen sprake is van een lustrumjaar, een jongdierendag gehouden. U vindt er dia series van in het hoofdmenu van deze website.

Al jaren wordt deze gehouden bij AKV in Amersfoort, maar kijk vooral regelmatig op onze Faceboekpagina of op de home pagina van deze website. De laatste jaren waren er ongeveer 200 Wyandottes te bewonderen.

Fokkersdag in combinatie met onze jaarvergadering

001 DSC_6458.jpg
002 DSC_6463.jpg
003 DSC_6477.jpg
004 DSC_6492.jpg
005 DSC_6493.jpg
006 DSC_6497.jpg
007 DSC_6501.jpg
previous arrow
next arrow

Een van de belangrijkste activiteiten is wellicht de fokkersdag, die jaarlijks normaal gesproken in april wordt gehouden. Elk jaar weer maken vele leden uit het hele land de reis naar Ermelo, om in een gezellige en ontspannen sfeer bij te praten over onze hobby in het algemeen en over ons prachtige hoenderras in het bijzonder. De fokkersdag begint altijd met de algemene jaarvergadering, waarna gezamenlijk de lunch wordt gebruikt. Aan de hand van de door de aanwezige leden meegebrachte dieren kan er naar hartelust worden gediscussieerd over het exterieur van de Wyandotte. Bovendien wordt er reeds enkele jaren een veiling georganiseerd en een film getoond van het hokkenbezoek door het bestuur bij een aantal leden. (de dia's zijn gemaakt in 2023)

Clubshows

Daarnaast wordt er jaarlijks wisselend een clubshow gehouden op een van de vele landelijke tentoonstellingen.
Naast de onderlinge competitie is het uitwisselen van ervaringen met andere fokkers een zeer belangrijk facet van deze clubdagen.
Op de shows waar u veel Wyandottes aantreft, stelt de N.W.C. ereprijzen ter beschikking, zoals onder andere de felbegeerde eigenslag legpenning.
Ook is de N.W.C. op diverse landelijke tentoonstellingen aanwezig met een stand, om zowel leden als niet-leden optimaal te kunnen informeren over het reilen en zeilen van de Wyandotteclub. Bovendien kunnen geïnteresseerden worden voorzien van documentatie over ons ras en kunnen potentiële fokkers, middels een ledenlijst, worden geholpen aan adressen voor geschikt fokmateriaal.

Jubileumshow

Een vijfjaarlijks hoogtepunt van de Nederlandse Wyandotte Club is de lustrumtentoonstelling, die voor het laatst is gehouden in 2018, en waar tevens het 95-jarig bestaan van de club werd gevierd. Door de vogelgriep worden tentoonstellingen voortdurend verboden en hebben we ons 100-jarig bestaan nog niet met een grote Wyandotte show kunnen opluisteren.

Clubblad

Vier keer per jaar valt “De Wyandotte” in de brievenbus (of in de mailbox wanneer men de foto's in kleur wenst) bij de leden van de Wyandotteclub. De redactie van dit clubblad probeert, met behulp van ingezonden copy, de leden optimaal te informeren. In dit blad worden onder andere tentoonstellingsverslagen, interviews, fokkerservaringen, bestuursmededelingen en andere artikelen geplaatst.

Uitgave Jubileumboek, Rasboek en 5-delige serie "Wyandottes voor liefhebbers en fokkers"

Ter gelegenheid van haar 75-jarig bestaan heeft het bestuur besloten een jubileumboek uit te geven,wat met medewerking van velen heeft geleid tot een schitterende uitgave vol kleurenfoto’s over de geschiedenis van de jubilerende club en de historie van het ras. Ook is er een Rasboek uitgegeven dat ieder liefhebber van het ras in z'n bezit moet hebben. Over de inhoud van de 5-delige serie "Wyandottes voor liefhebbers en fokkers" leest u meer op de home pagina.

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd of fokt u ook Wyandottes en u bent nog geen lid van de Nederlandse Wyandotte Club, meldt u zich dan aan door middel van het formulier op deze website bij onze secretaris. Of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  De contributie van de club bedraagt € 20,00 per jaar. De contributie kan worden gestort op bankrekening IBAN NL02 RABO 033.4809.487 t.n.v. penningmeester Nederlandse Wyandotte Club.