Op 11 juni kreeg het bestuur bericht uit Veenendaal dat de hal niet meer zou worden verhuurd. Dat betekende voor ons dat de lustrumshow op een andere locatie gehouden zou moeten worden. We (het bestuur) wilde daarbij graag in hetzelfde weekend blijven (relatief weinig tentoonstellingen) en centraal in Nederland. Dat bleek geen eenvoudige, zeg maar onmogelijke, opgave. Uiteindelijk hadden we het bestuur van de Veluwepoortshow in Putten bereid gevonden om ons uit de brand te helpen. Putten ligt (redelijk) centraal in Nederland, dus dat probleem was opgelost, maar..... Deze show werd twee weken later gehouden, net een van de drukste perioden in het tentoonstellingsseizoen. Inmiddels is de show voorbij en er zijn meer dan 2000 foto's gemaakt die steeds op Facebook voorbij komen.

Deel 2 van de serie "Wyandottes voor liefhebbers en fokkers" over de meerzomig patrijs kleuren is voor € 28 te koop (zolang de voorraad strekt).

We hopen natuurlijk dat dit jaar de vogelgriep geen roet in het eten gooit en kijken uit naar enkele grote shows zoals de Oneto in december (www.oneto.nl) en de Noordshow begin januari (www.noordshow.nl).

Van veel leden ontbreekt nog het e-mailadres. Wilt u dit doorgeven aan onze secretaris Harm Timmer? 

 

Het eerste deeluit de nieuwe serie boeken "Wyandottes voor liefhebbers en fokkers" is te koop voor 27 euro excl. verzendings- en verpakkingskosten en gaat over de columbia kleuren, maar er is ook een hoofdstuk ingeruimd over de eerste Wyandotte club (rond 1900) en een hoofdstuk over de kop, oogkleur en kopversierselen van de Wyandotte met tientallen foto's en voorbeelden. Een must voor elke liefhebber en fokker. Zolang de voorraad strekt ook te koop op enkele tentoonstellingen.

 Een van de wensen van onze clubbladredacteur, Han Schellekens, is het verkrijgen van een overzicht aan foto's van kuiken - halfwas - volwassen dier per kleurslag. Vandaar hier een oproep om foto's te gaan maken van uw opgroeiende dieren. Vermeld de kleurslag en de leeftijd en stuur ze op (ook losse foto's) naar zijn e-mailadres han.schellekens@lijbrandt.nl

 Verenigingen, die een jubileum vieren, kunnen een ereprijs aanvragen voor zowel de grote als de dwergwyandotte  bij  50, 75, 100  jaar.