De jaarvergadering van 2018 zal op zaterdag 14 april worden gehouden in zaal Stegeman te Laren (Gld). Naast de gebruikelijke agendapunten werpen we ook een blik op onze lustrumshow dit jaar op vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober in Veenendaal. We zullen deze vergaderdag ook e.e.a. laten zien van het tweede deel uit de serie Wyandottes voor liefhebbers en fokkers dat zal gaan over de patrijs kleuren. In de middag hopen we veel meegebrachte Wyandottes te zien in de tentoonstellingskooien. Komt u ook? Neem dan wat dieren mee! Broedeieren ruilen? Maak een afspraak.

Van veel leden ontbreekt nog het e-mailadres. Wilt u dit doorgeven aan onze secretaris Harm Timmer?

Het eerste deeluit de nieuwe serie boeken "Wyandottes voor liefhebbers en fokkers" is te koop voor 27 euro excl. verzendings- en verpakkingskosten en gaat over de columbia kleuren, maar er is ook een hoofdstuk ingeruimd over de eerste Wyandotte club (rond 1900) en een hoofdstuk over de kop, oogkleur en kopversierselen van de Wyandotte met tientallen foto's en voorbeelden. Een must voor elke liefhebber en fokker. Zolang de voorraad strekt ook te koop op enkele tentoonstellingen.

Een van de wensen van onze clubbladredacteur, Han Schellekens, is het verkrijgen van een overzicht aan foto's van kuiken - halfwas - volwassen dier per kleurslag. Vandaar hier een oproep om foto's te gaan maken van uw opgroeiende dieren. Vermeld de kleurslag en de leeftijd en stuur ze op (ook losse foto's) naar zijn e-mailadres han.schellekens@lijbrandt.nl

 

Verenigingen, die een jubileum vieren, kunnen een ereprijs aanvragen voor zowel de grote als de dwergwyandotte  bij  50, 75, 100  jaar.