Deel 2 van de serie "Wyandottes voor liefhebbers en fokkers" over de meerzomig patrijs kleuren is voor € 28 te koop (zolang de voorraad strekt). Deel 3 verscheen voor het eerst op onze jongdierendag en gaat over de enkelkleurigen.

We hopen natuurlijk dat dit jaar de vogelgriep geen roet in het eten gooit en kijken uit naar enkele grote shows zoals de Oneto in december (www.oneto.nl) en de Noordshow begin januari (www.noordshow.nl).

Van veel leden ontbreekt nog het e-mailadres. Wilt u dit doorgeven aan onze secretaris Harm Timmer? U krijgt dan ons clubblad in 2019 ook in kleur (naast de papieren zwart-wit versie). 

 

Het eerste deel uit de nieuwe serie boeken "Wyandottes voor liefhebbers en fokkers" is uitverkocht en gaat over de columbia kleuren, maar er is ook een hoofdstuk ingeruimd over de eerste Wyandotte club (rond 1900) en een hoofdstuk over de kop, oogkleur en kopversierselen van de Wyandotte met tientallen foto's en voorbeelden. Een must voor elke liefhebber en fokker.

Het tweede deel is ook te koop (verschenen in 2018) en gaat over de meerzomig patrijs kleuren.

Het derde deel was voor het eerst te koop op onze jongdierendag in Amersfoort op 12 oktober 2019 en gaat over de enkelkleurigen. Ruim 60 pagina's zijn besteed aan het type van de Wyandotte.

 Een van de wensen van onze clubbladredacteur, Han Schellekens, is het verkrijgen van een overzicht aan foto's van kuiken - halfwas - volwassen dier per kleurslag. Vandaar hier een oproep om foto's te gaan maken van uw opgroeiende dieren. Vermeld de kleurslag en de leeftijd en stuur ze op (ook losse foto's) naar zijn e-mailadres han.schellekens@lijbrandt.nl

 Verenigingen, die een jubileum vieren, kunnen een ereprijs aanvragen voor zowel de grote als de dwergwyandotte  bij  50, 75, 100  jaar.