Onze jaarvergadering op 13 oktober is zoals gebruikelijk bij Hotel Stegeman te Laren (Gld.). In ons maart nummer van het clubblad vindt u nadere gegevens.

Deel 2 van de serie "Wyandottes voor liefhebbers en fokkers" over de meerzomig patrijs kleuren is voor € 28 te koop (zolang de voorraad strekt).

We hopen natuurlijk dat dit jaar de vogelgriep geen roet in het eten gooit en kijken uit naar enkele grote shows zoals de Oneto in december (www.oneto.nl) en de Noordshow begin januari (www.noordshow.nl).

Van veel leden ontbreekt nog het e-mailadres. Wilt u dit doorgeven aan onze secretaris Harm Timmer? 

 

Het eerste deel uit de nieuwe serie boeken "Wyandottes voor liefhebbers en fokkers" is uitverkocht en gaat over de columbia kleuren, maar er is ook een hoofdstuk ingeruimd over de eerste Wyandotte club (rond 1900) en een hoofdstuk over de kop, oogkleur en kopversierselen van de Wyandotte met tientallen foto's en voorbeelden. Een must voor elke liefhebber en fokker. Zolang de voorraad strekt ook te koop op enkele tentoonstellingen.

 Een van de wensen van onze clubbladredacteur, Han Schellekens, is het verkrijgen van een overzicht aan foto's van kuiken - halfwas - volwassen dier per kleurslag. Vandaar hier een oproep om foto's te gaan maken van uw opgroeiende dieren. Vermeld de kleurslag en de leeftijd en stuur ze op (ook losse foto's) naar zijn e-mailadres han.schellekens@lijbrandt.nl

 Verenigingen, die een jubileum vieren, kunnen een ereprijs aanvragen voor zowel de grote als de dwergwyandotte  bij  50, 75, 100  jaar.