Op 11 juni kreeg het bestuur bericht uit Veenendaal dat de hal niet meer zou worden verhuurd. Dat betekende voor ons dat de lustrumshow op een andere locatie gehouden zou moeten worden. We (het bestuur) wilde daarbij graag in hetzelfde weekend blijven (relatief weinig tentoonstellingen) en centraal in Nederland. Dat bleek geen eenvoudige, zeg maar onmogelijke, opgave. Uiteindelijk hebben we het bestuur van de Veluwepoortshow in Putten bereid gevonden om ons uit de brand te helpen. Ze hebben zicht op de beschikbaarheid van een grotere manege voor de show waardoor een groter aantal dieren kan worden ingezonden. Putten ligt (redelijk) centraal in Nederland, dus dat probleem was opgelost, maar..... Deze show wordt twee weken later gehouden, net een van de drukste perioden in het tentoonstellingsseizoen.

Inkooien: woensdag 24 oktober tussen 18:00 en 22:00 uur (op donderdag 25 oktober worden geen dieren meer toegelaten).

Keuring: donderdag 25 oktober, inzenders worden uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn vanaf 08:30 uur tot einde keuring. Daarna wordt de tentoonstellingsruimte afgesloten tot de officiële opening.

Openingstijden: donderdag 25 oktober van 20:00 tot 22:00 uur, vrijdag 26 oktober van 10:00 tot 22:00 uur, zaterdag 27 oktober van 10:00 tot 16:00 uur. Gratis entree.

Uitkooien zaterdag 27 oktober van 16:00 tot 16:30 uur.

Deel 2 van de serie "Wyandottes voor liefhebbers en fokkers" over de meerzomig patrijs kleuren is hier voor € 28 te koop (zolang de voorraad strekt)..

Van veel leden ontbreekt nog het e-mailadres. Wilt u dit doorgeven aan onze secretaris Harm Timmer? 

 

Het eerste deeluit de nieuwe serie boeken "Wyandottes voor liefhebbers en fokkers" is te koop voor 27 euro excl. verzendings- en verpakkingskosten en gaat over de columbia kleuren, maar er is ook een hoofdstuk ingeruimd over de eerste Wyandotte club (rond 1900) en een hoofdstuk over de kop, oogkleur en kopversierselen van de Wyandotte met tientallen foto's en voorbeelden. Een must voor elke liefhebber en fokker. Zolang de voorraad strekt ook te koop op enkele tentoonstellingen.

 Een van de wensen van onze clubbladredacteur, Han Schellekens, is het verkrijgen van een overzicht aan foto's van kuiken - halfwas - volwassen dier per kleurslag. Vandaar hier een oproep om foto's te gaan maken van uw opgroeiende dieren. Vermeld de kleurslag en de leeftijd en stuur ze op (ook losse foto's) naar zijn e-mailadres han.schellekens@lijbrandt.nl

 Verenigingen, die een jubileum vieren, kunnen een ereprijs aanvragen voor zowel de grote als de dwergwyandotte  bij  50, 75, 100  jaar.