De jaarvergadering is weer achter de rug. Het was gezellig en we kregen een verhaal van dhr. Hielkema over kuikens seksen. U kunt de 2 films hierover zien op onze Facebook pagina. Bovendien namen we afscheid van Leo van Wetering uit ons bestuur. Hij wordt opgevolgd door Roan de Boer, onze nieuwe penningmeester.

Ik denk dat veel leden blij waren dat ze hun dieren hadden ingezonden in Tiel op onze jongdierendag (ruim 200) toen bleek dat niet lang daarna het tentoonstellingsseizoen werd afgebroken. Het was een reuze gezellige dag met veel bezoekers (ook uit het buitenland) en volop gelegenheid om vragen te stellen. Ook dit jaar staat er weer zo'n dag op het programma en wel op zaterdag 30 september in Veenendaal. Het is 's morgens inkooien en 's middags weer uitkooien. Er is gelegenheid om er te lunchen, er is een kantine. Zet de datum vast in uw agenda!! De eerder genoemde datum van 21 oktober is hiermee komen te vervallen; er was vanuit de vergadering erg veel oppositie omtrent het late tijdstip, maar eerdere data waren in Tiel niet mogelijk.

Van veel leden ontbreekt nog het e-mailadres. Wilt u dit doorgeven aan onze secretaris Harm Timmer?

 

Er wordt druk geschreven aan een opvolger van ons rasboek (uitgave 2007) waarvan de beschikbare 500 exemplaren langzaam uitverkocht raken. Dit keer is er veel meer materiaal beschikbaar waardoor alles in één boek niet haalbaar is. Het ziet er naar uit dat het een serie boeken wordt van 5 delen, allemaal over de Wyandotte in groot en kriel. Een ambitieus project dat meerdere jaren van schrijven zal beslaan. Het eerste deel willen we gaan publiceren in 2017 en zal gaan over de columbia kleuren, maar er is ook een hoofdstuk ingeruimd over de eerste Wyandotte club (rond 1900) en een hoofdstuk over de kop, oogkleur en kopversierselen van de Wyandotte met tientallen foto's en voorbeelden. Een must voor elke liefhebber en fokker.

Een van de wensen van onze clubbladredacteur, Han Schellekens, is het verkrijgen van een overzicht aan foto's van kuiken - halfwas - volwassen dier per kleurslag. Vandaar hier een oproep om foto's te gaan maken van uw opgroeiende dieren. Vermeld de kleurslag en de leeftijd en stuur ze op (ook losse foto's) naar zijn e-mailadres han.schellekens@lijbrandt.nl

 

Verenigingen, die een jubileum vieren, kunnen een ereprijs aanvragen voor zowel de grote als de dwergwyandotte  bij  50, 75, 100  jaar.